Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi

Belgegeçer : 344 215 1833
WEB https://kmarassbl.meb.k12.tr
Adres : Yunus Emre Mah Katip Çelebi Cad No56/A Onikişubat/ Kahramanmaraş
VİZYON : Gelenekten geleceğe giden yolda ülkesi için dünyayla yarışan; vatan, millet, bayrak sevgisiyle donanmış; geleceği şekillendirebilecek bireyler yetiştiren üstün nitelikli bir sosyal bilimler lisesi olmak.
MİSYON : Geçmişiyle geleceği arasında sağlam köprüler kurarak tarihinden aldığı güçle geleceğe koşan; Türkçeye sahip çıkan, onu bilim ve teknik haline getirebilecek ilmi ve akademik donanımda olan; iki yabancı dili üst seviyede öğrenen; milli kültüründen kopmadan çağdaşlaşan; ahlaken, ruhen, zihnen, bedenen olgunlaşmış; Türkiye sevdalısı bilinçli nesiller yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Saatler : 08:30- 15:40
Isınma : Kalorifer
Pansiyon : Pansiyonumuz kız öğrencilere yöneliktir. Kapasitesi 164 dür. 2021-2022 öğretim yılında yaklaşık 45 öğrenci yatılı olacaktır.
Servis : Öğrencilerimizin ulaşımları için servisler vardır. Okulun açıldığı gün öğrenci servisleri okulda hazır bulunur.
Ulaşım : Merkezden gelen özel halk otobüsleri okulumuzun önünden geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz eski Anadolu Öğretmen Lisesi binasında dır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İl Merkez İlçesinde bulunmaktadır. İl Merkezine 4 Km Uzaklıkta, İlçe Merkezine 1 Km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : 150
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %76
Sportif Etkinlikler : Futbol, voleybol.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Erasmus plus projesi . E-Twinning projesi.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus plus projesi
Diğer Hususlar : Okulumuz 4 senedir. Okulumuz eşit ağırlıklı okul olduğu için Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı ana derslerimiz dir. Tıp Fakültesi dışındaki fakültelerde okumak isteyen öğrencileri aramızda görmekten mutluluk duyarız. Hukuk ,Siyasal PDR ve eşit ağırlıkla öğrenci alan fakültelerde okumak isteyen sevgili öğrenciler; sizleri bekleriz.